0 Items
Selecciona la pàgina
Esteu a: Inici > Notícies > La Ràpita recapta més de 6.000 euros per a la salut cardiovascular amb motiu de la Marató de TV3

La Ràpita recapta més de 6.000 euros per a la salut cardiovascular amb motiu de la Marató de TV3

La Ràpita ha recaptat, fins al moment més de 6.000 euros, que es destinen íntegrament a la Marató de TV3, enguany per la salut cardiovascular. Els diners s’han recaptat a través dels donatius d’entitats i particulars, i dels actes i activitats organitzats per l’Ajuntament i les associacions del municipi, així com dels organitzats als diferents centres escolars de la Ràpita.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, s’adreça a les entitats, associacions i clubs que al llarg d’aquests dies han participat en la Marató de TV3 per agrair-los la seva implicació i voluntat. Caparrós afegeix que “és un orgull poder destinar més de 6.000 euros, obtinguts a partir de la solidaritat dels rapitencs i rapitenques, a la salut cardiovascular amb el propòsit de sensibilitzar sobre les malalties del cor i impulsar la recerca científica”.

Entre aquesta programació hi ha hagut xerrades, tallers, gimcanes infantils, exhibicions de dansa, actuacions musicals, curses, cercaviles, inflables, jocs, entre altres. A més, també s’han destinat els beneficis obtinguts en la 4a edició de la Sant Silvestre, organitzada per l’Estació Nàutica de la Ràpita. A banda, s’han tingut en compte les activitats i accions que han organitzat l’Onada de la Ràpita i els centres educatius de la Ràpita per destinar fons a la iniciativa.

Encara es pot participar en la Marató de TV3 amb les activitats programades a la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó i amb l’adquisició de llibres i punts de llibres solidaris. Pots consultar la programació i els actes que es duran a terme properament. A més, tothom que vulgui participar, pot fer-ho fins al 31 de març de 2023 a la web.

Aquest any, la 31a edició de la Marató de TV3 s’ha adreçat a les malalties cardiovasculars, que inclouen les que afecten el cor i el sistema vascular. Aquestes són la principal causa de mort als països desenvolupats: segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, van causar prop de 18 milions de morts el 2019, que representen el 32% del total de defuncions mundials. Aquestes xifres de mortalitat se sumen al seu caràcter crònic, fet que impacta directament sobre la qualitat de vida dels pacients i genera dependència, risc de complicacions i uns costos sanitaris i socioeconòmics molt elevats. Tot això les converteix en el principal problema actual de salut pública.