La Ràpita i Arenys de Mar van reforçar, el dissabte passat, el seu agermanament en una visita al municipi del Maresme. Una quarantena de rapitencs i rapitenques es van desplaçar fins a Arenys amb la finalitat de mantenir vigent l’agermanament entre els dos municipis i les seves confraries. L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, apunta que “visitar Arenys ens ha permès mantenir vives les relacions personals entre la Ràpita i Arenys de Mar i, al mateix temps, reforçar els lligams”.
L’agermanament va néixer entre els anys 50 i 60 de les estretes relacions afectives a partir les llargues estades al port arenyenc per part de pescadors rapitencs. El regidor d’Identitat, Rafa Balagué, afegeix que “després de les trobades a la Ràpita i Arenys, confiem que els llaços es mantindran com ara durant molts anys i, per tant, podrem seguir recuperant les tradicions i anècdotes viscudes fa més 70 anys”.
El darrer dissabte, els rapitencs i rapitenques van marxar d’hora amb autobús per arribar a la plaça de Salvador Espriu d’Arenys de Mar a les 11 hores, on van ser rebuts per l’alcaldessa, Annabel Moreno, i els regidors i regidores del consistori. Durant el matí, va tenir lloc la visita al Museu d’Arenys per apreciar l’exposició de Sant Roc i la col·lecció d’història local; la visita comentada a l’Església i el retaule; i la passejada pel mercat del dissabte fins al Port.
En acabar, a les 13.10 hores, es va dur a terme l’acte institucional en què es va descobrir una placa commemorativa. En l’acte institucional van intervenir la regidora de festes d’Arenys de Mar, Míriam Puig, un pescador d’Arenys de Mar d’origen rapitenc, Josep Comí, el president de la Confraria de Sant Elm, Antoni Marzoa, el secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carme, Joan Balagué, i els alcaldes dels dos municipis, Josep Caparrós i Annabel Moreno. Per concloure la jornada, es va celebrar un dinar a la Llotja antiga que va acabar amb un ball popular.