0 Items
Selecciona la pàgina
Esteu a: Inici > Notícies > L’Ajuntament de la Ràpita organitza diverses activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones

L’Ajuntament de la Ràpita organitza diverses activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones

L’Ajuntament de la Ràpita organitza diverses activitats al llarg del mes de març per commemorar el Dia Internacional de les Dones al municipi. Aquesta programació pretén contribuir a minimitzar les desigualtats i discriminacions que sofreixen les dones i garantir la igualtat de drets entre homes i dones.

La regidora de Polítiques Socials i Igualtat, Oona Tomàs, destaca que “des de l’Ajuntament de la Ràpita seguim sumant esforços per reivindicar el paper de les dones a la societat”. Tomàs apunta que “continuem apostant per engegar tallers, xerrades i actes que conscienciïn la ciutadania, i sobretot els més petits i petites, sobre les desigualtats de gènere i com revertir-les”.

Els actes per celebrar el 8M comencen aquest diumenge 5 de març, a les 19 hores, a l’Auditori Sixto Mir, amb l’espectacle teatral ‘La primera’’, de Nan Valentí i David Pintó, sobre Nativitat Yarza Planas, primera alcaldessa de Catalunya. Podeu adquirir les vostres entrades aquí. El proper acte serà el ‘Femifest 2.0’, el vermut musical i cultural organitzat per Muixes Col·lectiu Feminista. Tindrà lloc el diumenge 12 de març a partir de les 11 hores al Parc de Garbí i hi haurà lectures, recitals de poesia, concerts, música i moltes més coses.

El 8 de març a les 13.15 hores, s’emetrà per Ràdio Ràpita una entrevista al Noelia Belmonte, coordinadora del Servei d’informació i atenció a les dones (SIAD) del Montsià. L’entrevista es podrà escoltar al 107.9FM o a radiorapita.cat. Posteriorment, es podrà recuperar el podcast a la pàgina web de l’emissora.

Més tard, el 22 de març a les 16 hores, el Casal Municipal del Jubilat acollirà un taller de risoteràpia i mindfulness adreçat a dones grans, a càrrec de Judith Sancho, psicòloga del SIAD comarcal. I el 24 de març, a les 18 hores, hi haurà la xerrada d’Escola de famílies al Maset Espai Jove. Aquesta comptarà amb servei de monitoratge gratuït i tractarà com educar sense por des d’una perspectiva de gènere. A la vegada tindran lloc dos tallers infantils ‘Qui soc jo?’ per treballar l’autoestima i la hipersexualització, a càrrec de Julia Talarn i Judith Navarro. Un d’aquests anirà adreçat a infants de 3 a 6 anys i l’altre, de 6 a 12.

A banda, la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó disposarà de noves lectures feministes i al Racó violeta infantil s’habilitarà un recull de contes amb històries per treballar la coeducació i la igualtat; el joc qui és qui, amb dones importants que han fet història; i recomanacions literàries infantils i juvenils a càrrec dels clubs de lectura.