El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, i l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, han mantingut aquest dijous una reunió amb el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, i la directora d’Innovació i Estratègia de Negoci del Port de Barcelona, Emma Cobos. Durant la trobada s’han compartit projectes en l’àmbit de l’economia blava, els creuers i el sector nàutic amb l’objectiu d’aprofundir en línies de treball conjuntes.
En la seva visita, l’alcalde de la Ràpita ha signat el llibre d’honor del Port de Barcelona i ha destacat que “aquesta primera trobada institucional ens possibilita treballar en les oportunitats que es van generant i que hem de ser capaços, entre tots, d’aprofitar-les per dinamitzar la Ràpita, el port de la Ràpita i el territori”. “Hem d’explorar totes les vies de col·laboració i sinergies per potenciar les oportunitats que tenim al nostre municipi dins del sector de l’economia blava, de la nàutica i del turisme nàutic, com per exemple, en l’escala de creuers, o en els sectors de la pesca i l’aqüicultura”, ha apuntat Caparrós.
Per la seva banda, el delegat del Govern ha assegurat que “a la mar de l’Ebre es produeix més del 90% de producció aqüícola del país i les costes de les Terres de l’Ebre tenim condicions competitives molt favorables per poder apostar en un sector molt clau com és l’economia blava. Hi estem treballant des del Govern territorial i, també, des de diferents municipis de les Terres de l’Ebre”. “És important identificar el mapa d’actors que poden aportar valor afegit i accelerar perquè l’economia blava de les Terres de l’Ebre sigui el referent del país”, ha afegit Salvadó.
“Des del Port de Barcelona estem treballant en l’àmbit de l’economia blava amb institucions internacionals: aquí tindrem la seu del World Ocean Council, referent al sector, i crec que podem generar sinergies i treballar conjuntament”, ha valorat el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó.
“En l’àmbit dels creuers, Barcelona som líders, amb 3,5 milions de passatgers anuals i ens sembla que, com a Port de Barcelona, hem de tenir una visió de país i hem de poder col·laborar amb la resta de municipis i ports per ser capaços que aquest efecte de lideratge doni cobertura a ports com el de la Ràpita, on puguem desenvolupar el sector creuerista, evidentment en una altra dimensió, d’embarcacions més petites, però que donarà valor afegit al turisme i l’activitat portuària de la Ràpita”, ha conclòs Salvadó.