0 Items
Selecciona la pàgina
Esteu a: Inici > Notícies > La Diputació de Tarragona impulsa la competitivitat de la Via Verda amb millores al traçat finançades amb fons europeus Next Generation

La Diputació de Tarragona impulsa la competitivitat de la Via Verda amb millores al traçat finançades amb fons europeus Next Generation

La millora de la Via Verda als municipis de Roquetes, Tortosa, Amposta i la Ràpita centra un dels dos projectes turístics que la Diputació de Tarragona presenta directament als fons europeus Next Generation. La presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i els alcaldes dels municipis implicats han presentat els detalls aquest dimarts al matí en un acte al Pont Roig de Tortosa, un dels indrets per on actualment transcorre aquest itinerari verd. La Via Verda segueix el traçat de l’antiga via fèrria de la Val de Zafán que antigament unia l’Aragó amb el Mediterrani.

El projecte, creat en col·laboració amb els ajuntaments de Tortosa, Roquetes, Amposta i la Ràpita, preveu l’ampliació de la Via Verda entre aquests municipis del Baix Ebre i el Montsià (23,74 km), amb un pressupost de 6,3 M€. L’objectiu general del projecte és incrementar el valor afegit de la Via Verda del Val de Zafán, reforçant la seva capacitat competitiva amb el desenvolupament dels trams d’enllaç pendents fins al Delta de l’Ebre. 

En aquest sentit, la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé, ha assenyalat que “és un projecte que uneix dos parcs naturals -els Ports i el Delta de l’Ebre-, amb el qual es busca aconseguir un recurs que pugui ser promocionat en mercats internacionals i fer créixer el nombre d’empreses que se’n poden beneficiar, tot promovent una proposta sostenible”. Per la seua banda, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha destacat que “aquest projecte suposa una gran oportunitat per als municipis implicats perquè dotarà les Terres de l’Ebre de més recursos per posicionar-lo com un destí turístic de qualitat”.

En concret, es plantegen nous trams ciclables entre Tortosa i la Ràpita; l’execució del projecte de millora de la mobilitat a l’entorn urbà d’Amposta i del projecte per al desplegament de la fibra òptica; la senyalització intel·ligent i la sensòria al llarg dels nous trams, i la millora de l’accessibilitat per l’eliminació de les barreres a la N-340, AP-7 i la C-12. El projecte global, amb una inversió total de 10.046.000 €, compta amb altres fases, que es proposaran en les convocatòries de 2022 i 2023, entre les quals hi haurà la transformació de l’antiga carretera N-340 entre la Ràpita i Alcanar en un itinerari sostenible (11,2 km).