0 Items
Selecciona la pàgina
Esteu a: Inici > Notícies > Comunicat del personal del CAP de Sant Carles de la Ràpita a la ciutadania durant la pandèmia de la COVID-19

Comunicat del personal del CAP de Sant Carles de la Ràpita a la ciutadania durant la pandèmia de la COVID-19

L’actual pandèmia COVID 19 que pateix el nostre país i l’inici d’una nova fase de desescalada en el nostre municipi, fa que el nostre Centre d’Atenció Primària ha d’adaptar-se al nou escenari en el qual ens trobem.

Primer de tot, el nostre agraïment a la gran majoria de la població per mantenir-se en el seu domicili durant l’estat d’alarma i mantenir les normes de protecció recomanades.

També volem agrair els aplaudiments a les 20:00 h que reconeixen la feina de tots els serveis essencials (no només sanitaris) durant aquesta pandèmia.

Actualment l’atenció sanitària, per tal de minimitzar el contagi entre professionals, es distribueix en torns de 12/24 h de forma rotatòria garantint, com sempre, l’atenció continuada.

Principalment les adaptacions que hem fet són:

  • Gestionar l’entrada al centre per evitar aglomeracions i distribuïm material individual de protecció i recomanem la neteja de mans.
  • Atendre als pacients sospitosos de Covid-19 en un circuit diferenciat per tal de protegir a la resta d’usuaris.
  • Visitar la patologia urgent com sempre, però aconsellem la valoració prèvia telefònica per evitar riscos innecessaris.
  • Les patologies cròniques estan sent prioritzades. Es fa seguiment telefònic de les necessitats dels malalts més complexes, ampliant progressivament el seguiment a tota la població.
  • Mantenir l’extracció d’analítiques als pacients oncològics, dialitzats, pacients d’alt risc i urgències.
  • Continuem fent el seguiment d’anticoagulants i cures.
  • Es manté l’atenció domiciliaria d’aquells pacients que per les seves característiques individuals no poden (ni podien prèviament) acudir al CAP.
  • Els equips de Pediatria estan realitzant les visites dels nounats i realitzem les revisions i vacunació dels nens de 0 a 15 mesos dins del “programa del Nen Sa” així com visites presencials i seguiment telefònic de nens amb patologies.
  • Utilitzem la via telemàtica (més de 300 actuacions diàries) per fer el seguiment de les baixes laborals, així com la renovació i seguiment de la medicació crònica de forma no presencial amb la col·laboració de les farmàcies de la nostra localitat, estem implantant la videotrucada per evitar desplaçaments innecessaris i potenciem eines no presencials com ‘La Meva Salut’ per facilitar l’accessibilitat.

Per totes aquestes activitats i altres que habitualment es fan, necessitem utilitzar equipaments de protecció individuals (EPIs) amb la finalitat de protegir-vos i protegir-nos.

Volem aclarir que en els accidents de trànsit, el ‘061’ ‘Sistema d’Emergències Mèdiques’ (SEM) és l’organisme que s’encarrega de coordinar i d’activar els recursos sanitaris o d’emergències necessaris. Aquest organisme no sempre sol·licita l’activació dels professionals del CAP.

La pandèmia COVID-19 segueix present, us demanem que continueu complint amb les recomanacions de les Autoritats Sanitàries: la neteja de mans, distància social, etc. per poder superar entre tots aquesta situació.

Us comuniquem que l’organització i activitats actuals estan en continua revisió i modificació segons l’evolució de les necessitats que al llarg del temps es vagin produint

MOLTS ÀNIMS!