0 Items
Selecciona la pàgina
Esteu a: Inici > Notícies > La Ràpita commemora el quart aniversari de l’1-O a la plaça on van tenir lloc les càrregues policials

La Ràpita commemora el quart aniversari de l’1-O a la plaça on van tenir lloc les càrregues policials

Aquest matí s’ha celebrat l’acte institucional que ha organitzat l’Ajuntament de la Ràpita per commemorar el quart aniversari de l’1 d’octubre. L’acte ha transcorregut a la mateixa plaça on fa quatre anys va tenir lloc l’atac de la Guàrdia Civil contra els centenars de rapitencs i rapitenques que volien votar en el referèndum per la independència de Catalunya del 2017.

La commemoració ha començat en un breu parlament de l’alcalde la Ràpita, Josep Caparrós, i la posterior lectura del manifest de l’Associació de Municipis per la Independència, també a càrrec de l’alcalde. En el seu parlament, Caparrós ha recordat els fets que van ocórrer al municipi i ha destacat que “som invencibles perquè l’1 d’octubre de 2017 Catalunya va votar i va guanyar, i aquesta victòria és la llavor per a la victòria final”.

Després de mostrar l’agraïment amb la ciutadania que va defensar les urnes i la democràcia, Caparrós s’ha mostrat convençut de què “aquesta data va marcar un punt d’inflexió històric de no retorn, el principi de la llibertat del nostre país, i per això, hem de seguir treballant conjuntament societat i institucions fins a aconseguir la República catalana”.

Tot seguit, Caparrós ha acompanyat a la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana de la Ràpita, Mariona Gairí, per dipositar un ram de flors sobre el monòlit que es va estrenar a la plaça un any després dels fets. En el moment en què deixaven el ram de flors, l’Orfeó Pau Casals ha cantat l’himne nacional de Catalunya, Els segadors.