0 Items
Selecciona la pàgina

Sant Jordi 2022

SANT JORDI 2022

Les regidories de Cultura i Comerç de l’Ajuntament de la Ràpita ha preparat un seguit d’actes per celebrar la diada de Sant Jordi.

📚 Diada de Sant Jordi

Durant tot el dia, a la plaça Carles III, parades de llibres i roses.

  • 11.30 hores, la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó surt a la plaça Carles III amb la trobada infantil amb Toni Villalobos, autor del llibre “Lluny de l’altiplà” i firma de llibres. Aconsegueix el llibre a la BMSJA, apunta’t a l’activitat del dimecres dia 20 o agafa’l en préstec durant la setmana.
  • A les 12.30 hores, a l’escenari situat davant l’església de la Stma. Trinitat: lectura de textos i poemes, amb micròfon obert per a tothom que hi vulgui participar.
  • A les 13.30 hores, a l’escenari situat davant l’església de la Stma. Trinitat: lliurament de premis dels concursos de punts de llibre, Un Sant Jordi diferent, aparadors i balcons.

A la plaça del Coc, els Diabmonis La Ràpita celebraran el seu 19è aniversari amb tallers infantils, vermut musical, campionat de morra, concert i croquetada solidària amb el repte de les 1.000 croquetes per destinar els beneficis a la lluita contra el càncer infantil. A més, de les 11.30 a les 13 hores, Jaume Martin estarà firmant exemplar del seu llibre ‘Sobreviure a la vida’.

📻 RÀDIO RÀPITA SURT A LA PLAÇA CARLES III

De les 10 a les 13.30 hores, programa especial de Ràdio Ràpita en directe des de la plaça Carles III.

Entrevistes a escriptors, floristes i llibreters, converses amb les regidores, recomanacions dels clubs de lectura infantil i juvenil, xerrades amb la ciutadania…

📖 Activitats a la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó

DIMECRES, 20 D’ABRIL

  • Taula de novetats per Sant Jordi. Vine a buscar la teua lectura preferida i comença a llegir-la ja! També hi haurà recomanacions dels usuaris per comprar i llegir el Dia del llibre.
  • Photocall, llibres i llegendes… som dracs, cavallers, princeses i cavalleresses.
  • A les 18.30 hores, joc de pistes per alliberar els llibres de les urpes del drac (+7 anys). El cavaller Villalobos està segur que llegir pot salvar el poble del drac, per això ens ha fet arribar un bagul amb llibres perquè els infants gaudeixin de la lectura aquest sant Jordi. Per un encanteri del drac, el bagul ha quedat tancat i, ara, necessitem valents i valentes per trobar la clau que alliberarà els llibres de l’encanteri del drac.

DIJOUS, 21 D’ABRIL

  • A les 18.30 hores, ‘Contes de princeses de sempre i d’ara’. Les noves princeses llegeixen, riuen, regalen roses…. per salvar al poble del drac ferotge. I a tu quina princesa t’agrada més? La que espera ser salvada pel cavaller o la que s’encoratja al drac per salvar al poble?
  • A les 18.30 hores, club de lectura d’adults amb la novel·la ‘La casa del viento’ de Titania Hardie.

DIVENDRES, 22 D’ABRIL

  • A les 18.30 hores, taller juvenil ‘fotopoemes’, a càrrec de l’escriptora Carme Cruelles.
🌹 2n Concurs de balcons i finestres de Sant Jordi

BASES DEL 1R CONCURS DE BALCONS I FINESTRES DE SANT JORDI

1. Hi podran participar totes les cases del terme municipal de la Ràpita.

2. Caldrà decorar el balcó, finestra i/o façana de la casa on vivim.

3. Els motius de la decoració hauran de tenir a veure amb els elements propis de la festa de Sant Jordi (els llibres, les roses, la llegenda de Sant Jordi…).

4. No es podran utilitzar elements que puguin representar un risc per als vianants (per despreniments o caiguda al carrer).

5. Es valorarà especialment la inventiva i la capacitat de reciclar i reutilitzar materials.

6. Hi haurà un primer i un segon premi per cada categoria (balcó – finestra – façana).

7. El primer premi consistirà en un lot de llibres i dues invitacions per a una funció a l’Auditori Sixto Mir. El segon premi consistirà en un lot de llibres.

8. El jurat l’integraran: un representant de la Regidoria de Cultura, un representant de la Unió de Comerç Rapitenc i un representant de la Regidoria de Comerç.

9. Les persones que desitgin participar hauran d’enviar un correu electrònic a cultura.larapita@gmail.com o un missatge de whatsapp al 678 76 28 24 indicant: 

  • nom complet
  • adreça de la casa on hi haurà la decoració
  • categoria en què es participarà (balcó, finestra o façana). 

10. La data límit per inscriure-s’hi serà el dia 21 d’abril a les 20 h.

11. La Regidoria de Cultura contactarà amb els participants per confirmar la participació i els demanarà que un cop tinguin la decoració instal·lada facin una fotografia i l’enviïn al mateix correu electrònic o whatsapp.

12. El Jurat passejarà pels carrers on hi ha les cases decorades durant el dia de Sant Jordi, per tal de poder veure els balcons, finestres i façanes de manera presencial.

13. El Jurat valorarà segons les fotografies que haurà vist i segons el que hagi vist des del carrer durant el dia de Sant Jordi.

14. El Jurat valorarà tenint en compte aquesta graella de puntuació:

  • Originalitat………………………………………………………. màxim 5 punts
  • Ús de materials reciclats o reutilitzats…………….. màxim 5 punts
  • Adequació a la festa de Sant Jordi…………………… màxim 5 punts
  • Estètica………………………………………………….……..… màxim 5 punts 

15. El veredicte es farà públic el dia 23 d’abril i el lliurament de premis es farà en el transcurs d’un acte a la plaça Carles III el dia de Sant Jordi.

🐲 2n Concurs d'aparadors de Sant Jordi

BASES DEL 1R CONCURS D’APARADORS DE SANT JORDI

1. Hi podran participar tots els comerços de la Ràpita.

2. Els motius de la decoració hauran de tenir a veure amb els elements propis de la festa de Sant Jordi (els llibres, les roses, la llegenda de Sant Jordi…), i els aparadors hauran d’estar engalanats al llarg de tota la setmana del 18 al 24 d’abril.

3. Es valorarà especialment la inventiva i la capacitat de reciclar i reutilitzar materials.

4. S’estableixen un primer i un segon premi.

5. El primer premi consistirà en un lot de llibres i dues invitacions per a una funció a l’Auditori Sixto Mir. El segon premi consistirà en un lot de llibres.

6. El jurat l’integraran: un representant de la Regidoria de Cultura, un representant de la Unió de Comerç Rapitenc i un representant de la Regidoria de Comerç.

7. Els comerciants que desitgin participar hauran d’enviar un correu electrònic a cultura.larapita@gmail.com o un missatge de whatsapp al 678 76 28 24 indicant:

  • nom complet 
  • adreça de la casa on hi haurà la decoració
  • categoria en què es participarà (balcó, finestra o façana).  

8. La data límit per inscriure-s’hi serà el dia 21 d’abril a les 20 h. 

9. La Regidoria de Cultura contactarà amb els participants per confirmar la participació i els demanarà que un cop tinguin la decoració instal·lada facin una fotografia i l’enviïn al mateix correu electrònic o whatsapp.

10. El Jurat passejarà pels carrers on hi ha els aparadors al llarg de la setmana de Sant Jordi.

11. El Jurat valorarà segons les fotografies que haurà vist i segons el que hagi vist des del carrer durant el dia de Sant Jordi.

12. El Jurat valorarà tenint en compte aquesta graella de puntuació:

  • Originalitat………………………………………………………. màxim 5 punts
  • Ús de materials reciclats o reutilitzats…………….. màxim 5 punts
  • Adequació a la festa de Sant Jordi…………………… màxim 5 punts
  • Estètica………………………………………………….……..… màxim 5 punts 

13. El veredicte es farà públic el dia 23 d’abril i el lliurament de premis es farà en el transcurs d’un acte a la plaça Carles III el dia de Sant Jordi.

📃 3r Concurs de relats "Un Sant Jordi diferent"

BASES DEL 2N CONCURS DE RELATS “UN SANT JORDI DIFERENT”

1. S’haurà d’escriure un relat que reinventi o recreï elements de la llegenda tradicional de Sant Jordi, reaprofitant trames, personatges, situacions…

2. S’estableixen tres categories:

  • Infantil: de 7 a 12 anys
  • Juvenil: de 13 a 17 anys
  • Adult: a partir de 18 anys

3. L’extensió màxima dels relats serà de 1.500 paraules.

4. Es pot presentar un únic relat per persona.

5. S’haurà de presentar escrit a mà (cal tenir cura amb la lletra) o amb ordinador

6. S’ha de presentar en format pdf a través d’un correu a biblioteca@larapita.cat o lliurar-lo personalment a la BMSJA dintre d’un sobre, juntament amb les dades de la persona que participa.

7. S’acceptaran originals fins al dia 20 d’abril a les 20 h.

8. El Jurat estarà integrat per personal de la BMSJA, de la Regidoria de Cultura i del món literari local.

9. Hi haurà un primer i un segon premi per categoria. El primer premi serà un lot de llibres i dues entrades per a un espectacle a l’ASM; el segon premi serà un lot de llibres.

10. El veredicte es farà públic el dia 23 d’abril i el lliurament de premis es farà en el transcurs d’un acte a la plaça Carles III el dia de Sant Jordi.

🔖 8è concurs de punts de llibre

BASES DEL 7È CONCURS DE PUNTS DE LLIBRE

1. Tema: Sant Jordi

2. Categories:

  • Infantil A: Fins a 6 anys
  • Infantil B: de 7 a 12 anys
  • Juvenil: de 13 a 17 anys
  • Adult: a partir de 18 anys

3. Disseny: Només per una cara. Podrà ser en color o blanc i negre i amb qualsevol tècnica de dibuix i/o pintura.

4. Mides: Aproximadament: 6×18 cm.

5. Premis: Un premi únic per modalitat. Tot i això, es podran concedir accèssits si la qualitat ho fa necessari. Els premis constaran d’un lot de llibres i entrades per a l’ASM (Temporada 22/23).

6. Presentació dels treballs: Fins al dimecres dia 20 d’abril de 2022, a les 20 h. Els treballs s’han de presentar en format PDF a l’adreça biblioteca@larapita.cat o lliurar-lo personalment a la Biblioteca Municipal dins d’un sobre on hi constarà la categoria a la qual es presenta. Acompanyant el punt s’inclouran les dades personals: nom i cognoms, edat i telèfon.

7. El veredicte es farà públic el dia 23 d’abril i el lliurament de premis es farà en el transcurs d’un acte a la plaça Carles III el dia de Sant Jordi.

🛍 Sorteig de la Unió de Comerç Rapitenc

La Unió de Comerç organitza un sorteig de Sant Jordi, del 19 al 23 d’abril. Els guanyadors obtindran un lot de llibres o un dinar.