Aquest mes arriben a la Ràpita les IX Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre. El dia 11 de febrer es donarà el tret de sortida a les jornades, on 44 restaurants de les Viles Marineres de les Terres de l’Ebre (la Ràpita, Alcanar, l’Ametlla de Mar i l’Ampolla) oferiran menús amb aquest saborós crustaci com a protagonista i maridats amb vins de garnatxa blanca de la DO Terra Alta.
L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, exposa que “a partir de la setmana que ve podrem gaudir d’unes jornades gastronòmiques amb un producte que dona moltes possibilitats culinàries i et fa assaborir la mar de l’Ebre a partir del bon fer, la creativitat i l’amor dels restauradors del nostre municipi”. Caparrós afegeix que “són unes jornades que arriben coordinadament a diferents municipis i que, per tant, permeten que tothom disfruti de la gastronomia del nostre territori i dels productes de quilòmetre zero com és la galera”.
Aquestes jornades són una proposta autèntica lligada a la identitat marinera del litoral ebrenc que manifesten el compromís amb la cuina de proximitat i el producte local. Els quatre municipis que participen mantenen vives les tradicions pesqueres i conviden a tothom a gaudir d’aquestes jornades gastronòmiques que són una experiència vinculada als valors de la vida marinera.
Per arrodonir l’experiència gastronòmica es realitzarà un concurs a Instagram, on els guanyadors podran gaudir d’un lot de vins DO Terra Alta o una experiència enoturística a un celler de la Ruta del Vi DO Terra Alta.
Els vuit establiments rapitencs que ofereixen menús gastronòmics, de l’11 de febrer al 13 de març, són Albert Guzmán, Can Vicent, Can Batiste, Casa Ramon Marinés, Freddy caliu familiar, Llansola 1921, Miami Can Pons i Marieta Taperia. Els menús, que oscil·len entre els 30 i els 45 euros, es poden consultar aquí.