- Del 7 de febrer al 9 de març les Terres de l’Ebre organitzen la dotzena edició de les Jornades Gastronòmiques de la galera, amb més de 40 restaurants unint experiència i saber per oferir una experiència culinària exquisida amb la galera com a protagonista principal
La Ràpita, l’Ampolla, l’Ametlla de Mar i Alcanar són les poblacions on es podran degustar aquests menús especials. A la nostra ciutat, concretament, són vuit els restaurants que oferiran aquests menús de la galera, amb preus que oscil·len entre els 40 i els 50 euros, i que inclouen receptes com la crema de galeres amb galera cruixent, allipebre de rap i galeres amb mongetes, bunyols de galera, galeres a la planxa amb bolets, arròs bomba melós amb galeres i carxofes o les galeres saltades amb calçots. El maridatge d’aquests menús es farà amb vins DO Terra Alta.
La galera és característica de les zones properes a deltes i és una excel·lent font de proteïnes d’alta qualitat, vitamines i minerals. A més, és baixa en calories i de fàcil digestió.
Les jornades gastronòmiques són una oportunitat magnífica per reivindicar la galera com a producte local i de qualitat típic de la mar de les Terres de l’Ebre, així com descobrir-ne les infinites possibilitats que té a l’hora de cuinar-lo.
A les xarxes socials de l’Ajuntament i de Turisme la Ràpita es poden consultar els menús complets, i els telèfons dels restaurants per tal de fer-hi les reserves.
La Ràpita, 3 de gener de 2025