0 Items
Selecciona la pàgina
Esteu a: Inici > Notícies > El ple de l’Ajuntament aprova canviar el nom del municipi: De ‘Sant Carles de la Ràpita’ a ‘la Ràpita’

El ple de l’Ajuntament aprova canviar el nom del municipi: De ‘Sant Carles de la Ràpita’ a ‘la Ràpita’

El ple de l’Ajuntament, reunit en sessió ordinària del mes de novembre, ha aprovat canviar el nom del municipi: de ‘Sant Carles de la Ràpita’ a ‘la Ràpita’. Amb la proposta de resolució, aprovada amb els vots a favor d’ERC i la regidora no adscrita, i els vots en contra de JxCAT, mR i el PSC, el plenari municipal modificarà la denominació actual del municipi substituint-la per ‘la Ràpita’, d’acord amb l’informe favorable que ha emès l’Institut d’Estudis Catalans, que exposa que el topònim correspon a la restitució del nom oficial.

La proposta per canviar el nom del municipi es va impulsar després d’una junta de portaveus en què els portaveus municipals van acordar, per unanimitat, engegar els tràmits per saber que opinava la ciutadania sobre el canvi de nom i conèixer quin nom preferien els rapitencs i rapitenques. Aquest acord establia que si alguna de les dues propostes arribava al 20% del cens, el resultat seria, obligatòriament, validat per tots els grups polítics. En cas contrari, l’acord implicava que els grups municipals reflexionarien els resultats obtinguts en la consulta i lliurement, cada regidor i regidora es posicionaria al ple, òrgan competent per fer efectiu el canvi.

El regidor d’ERC, Albert Salvadó, ha assegurat que “és trist que un procés tan bonic com el que hem viscut el vulguin simplificar al 20%, com a responsables polítics el nostre deure és explicar i no confondre la gent, cal premiar a les 7 de 10 persones que van votar la Ràpita”. Per la seua banda, la portaveu de JxCAT, Helena Queral, qui ha declarat que “les més de 9.000 persones que no es van expressar, dient això no vull premiar l’abstenció, ens van dir que el tema no els interessa, i per això, no tenim la legitimació i el suport suficient per canviar el nom del poble”.

El portaveu de mR, Pedro Hernández, ha destacat que “el grup de govern ho interpreta d’una manera i els partits de l’oposició d’una altra, són temes molt delicats perquè enfronten a moltes famílies i crec que ERC s’han precipitat”. De la mateixa manera ho ha fet la portaveu del PSC, Rosa Anglès, qui ha defensat que “no s’hagués hagut de portar a ple perquè el 12 d’octubre els rapitencs i rapitenques van votar i no es va arribar al 20 %”. La regidora no adscrita, Francina Molina, ha volgut argumentar el seu vot favorable al canvi: “El meu criteri es basa en la democràcia perquè si no, no estaríem aquí assentats, a cadascú li podrà agradar més una opció o l’altra, però si es mira d’una perspectiva objectiva el que va guanyar és la Ràpita ens agradi o no”.

A més, en la sessió plenària també s’han aprovat dues mocions del PSC per unanimitat, una amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones; i l’altra de condemna a les agressions i a la violència exercida contra les persones del col·lectiu LGTBI.