0 Items
Select Page
Esteu a: Inici > Notícies > LA RÀPITA ACULL LES II JORNADES GASTRONÒMIQUES KM0

LA RÀPITA ACULL LES II JORNADES GASTRONÒMIQUES KM0

  • Del 24 de maig al 20 de juny, set restaurants i més de deu productors del territori ofereixen menús elaborats amb productes locals dins el marc de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025

La Ràpita celebrarà del 24 de maig al 20 de juny les II Jornades Gastronòmiques KM0, una iniciativa del Col·lectiu de Cuina de la Ràpita que aposta per la cuina de proximitat i l’excel·lència dels productes del Delta de l’Ebre. L’edició d’aquest any s’emmarca dins la commemoració de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, posant encara més en valor el patrimoni agroalimentari i culinari del territori.

Les jornades reuneixen set restaurants locals —Albert Guzmán, Maria Espai Gastronòmic, Lo Tinglado, Casa Ramon Marinés, Llansola 1921, Miami Can Pons i Juanito Platja— que han dissenyat menús exclusius amb ingredients frescos, de temporada i de quilòmetre zero. Aquests plats incorporen productes emblemàtics com arrossos del Delta, musclos i llagostins, peixos de llotja, hortalisses del territori, oli d’oliva verge extra i vins amb Denominació d’Origen Terra Alta.

Més d’una desena de productors participen activament en les jornades, entre els quals destaquen Musclarium, Nomen Foods, Celler Piñol, La Mundana, la Confraria de Pescadors Verge del Carme, Celler Cooperatiu de Gandesa, Olis Sta. Montsià o la Càmara Arrossera del Montsià. La seva implicació contribueix a oferir una experiència culinària autèntica i arrelada a la terra i al mar.

Amb aquesta proposta, la Ràpita es consolida com un referent gastronòmic del Mediterrani, promovent una cuina que combina tradició, innovació i sostenibilitat.

Els menús complets i la informació per fer reserves es poden consultar a: www.cuinalarapita.com

La Ràpita, 20 de maig de 2025