0 Items
Selecciona la pàgina
Esteu a: Inici > Notícies > La segona Festa de la Sega combina amb èxit la tradició del delta amb la divulgació ambiental

La segona Festa de la Sega combina amb èxit la tradició del delta amb la divulgació ambiental

Els prop d’un miler de visitants a la 2a Festa Tradicional de la Sega van poder participar en un ampli ventall d’activitats que anaven des de les més tradicionals fins a les enfocades a la divulgació científica i mediambiental. Així, tant es va poder practicar amb una falç com els pagesos tallaven les tiges d’arròs, com aprendre els secrets dels ocells rapinyaires. I és que és aquesta doble vessant -tradicional i pedagògica- la que fa diferent de les altres la Festa de la Sega de la Ràpita.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, va apuntar que la col·laboració entre l’ajuntament i la Fundació Plegadis és “un èxit” perquè permet aportar “innovació” a la festa de la sega. “Per una banda, tenim una part identitària, per fer valdre els nostres orígens. Gràcies a ells som el que som. I per l’altra, gràcies a la col·laboració amb la Fundació Plegadis, la festa té un ventall d’activitats de caràcter mediambiental, pedagògic i de divulgació del valor natural del nostre entorn. Així, posem en valor el respecte a l’entorn natural amb la commemoració a la manera de fer dels nostres avantpassats”, va afegir l’alcalde.

Aquesta ha estat la primera festa de la sega del total de sis que se celebren als municipis del Delta de l’Ebre durant aquests dies i que serveixen per commemorar la tradicional forma de recollir el cereal. Des de l’any passat, la Ràpita s’ha sumat al calendari ebrenc de festes tradicionals al voltant de l’activitat agrícola del delta: al juny amb la festa de la plantada i al setembre amb la de la sega. Un fet diferencial i únic de les nostres terres.

Després de la Ràpita, les festes tradicionals de la sega arribaran a Deltebre, l’Ampolla, Sant Jaume d’Enveja, l’Aldea i finalment Amposta i es completaran amb les jornades gastronòmiques de l’arròs.