L’oferta formativa de l’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació de Tarragona arriba, enguany, a la Ràpita, amb un total de sis formacions que abasteixen diverses temàtiques. La primera formació tracta la història de les indumentàries a les Terres de l’Ebre a principis del s. XX. Seguint la mateixa línia, hi haurà un itinerari cultural sobre l’aprofitament de la serra: patrimoni i antics oficis. En l’àmbit visual, tindran lloc quatre cursos: ‘Fotografia d’immobles’, ‘Pintura mural’, ‘Videocreació’ i ‘Adobe Photoshop’.
La regidora de Cultura de la Ràpita, Èrika Ferraté, argumenta que “és una gran oportunitat per al territori que l’oferta formativa de l’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació de Tarragona s’estengui a la Ràpita, perquè els ciutadans podran ampliar els seus coneixements a partir de cursos especialitzats de caràcter innovador, impartits per creadors i professionals de l’art i la cultura”.
Aquest 2022, l’oferta s’entén a totes les comarques de la demarcació a partir d’aquest mes de febrer. A Alcover (Alt Camp), Deltebre (Baix Ebre), Falset (Priorat), Horta de Sant Joan (Terra Alta), L’Arboç (Baix Penedès), la Ràpita (Montsià), Miravet (Ribera d’Ebre), Montblanc (Conca de Barberà), Mont-roig del Camp (Baix Camp) i Torredembarra (Tarragonès) es podran cursar en total 48 propostes formatives de diferents àmbits, impartides per professionals de l’art i la creació. D’aquesta manera, es completa l’oferta que s’imparteix als centres educatius de la Diputació a Tortosa i Valls, seus estables de la nova Escola per l’Art i la Cultura.
L’Escola per l’Art i la Cultura s’emmarca en la determinació de la Diputació d’estar al costat del sector cultural de la demarcació de Tarragona, un fet que s’ha intensificat arran de la pandèmia amb la creació d’ajudes específiques en aquest àmbit. Segons la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, “la cultura ha de ser un dels motors de recuperació econòmica en aquests moments”. En aquest sentit, l’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació dona també noves oportunitats a professionals del sector artístic i cultural, alhora que contribueix a la democratització de la societat. El diputat delegat dels centres d’Ensenyament, Carlos Brull, destaca l’àmplia programació que s’ha preparat, que “posa a disposició de la ciutadania de totes i cadascuna de les comarques formació artística i cultural de qualitat”.
Pots consultar més informació aquí.