0 Items
Selecciona la pàgina

Informació sobre el COVID-19 a la Ràpita

Informació sobre els serveis municipals

Atenció Ciutadana a l'Ajuntament

Les dependències de l’Ajuntament de la Ràpita han reobert amb els serveis d’Atenció Ciutadana (OMAC), urbanisme, secretaria i intervenció. 

⏰De dilluns a divendres de 9 a 14 hores

Es demana a la ciutadania que, sempre que sigui possible, facin les seves gestions amb l’Ajuntament de la Ràpita per via telemàtica o telefònica, o que demanin cita prèvia per l’atenció presencial. 

📞Telèfon: 977 74 01 00

📩Correu electrònic: ajuntament@larapita.cat

💻Carpeta ciutadana

💻E-TRAM

Com identificar-te amb l’IdCAT mòbil per fer tràmits per internet

 
Equipaments Municipals

Oberts

✅ Ajuntament

Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó

✅ Cementiri Municipal 

Auditori Sixto Mir

Església Nova

✅ Mercat Municipal

✅ Lo Maset Espai Jove (només Punt d’Informació Juvenil)

Deixalleria Municipal

Museu de la Mar de l’Ebre

✅ Oficina de Turisme

✅ Estadi Municipal de la Devesa

Pavelló Municipal d’Esports

✅ Piscina Municipal

Pista de Patinatge

✅ Llar d’Infants

✅ Centre Obert

✅ Escola de Música

Tancats

⛔️ Casal Municipal del Jubilat

⛔️ Camp d’Aprenentatge

 

Protocols dels equipaments esportius
Activitats de lleure d'estiu

Les activitats de lleure d’estiu 2020 de la Ràpita s’han adaptat a la situació sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19. Les entitats i associacions que organitzen els diferents campus d’estiu i les regidories de Joventut, Esports i Polítiques Socials i Igualtat de l’Ajuntament de la Ràpita, han acordat diferents protocols d’actuació per garantir el les condicions òptimes d’higiene i distanciament social durant les activitats. 

És per aquest motiu, que enguany la preinscrpció es farà a través d’un únic formulari amb l’objectiu d’organitzar millor els grups. El període de preinscripció s’obri aquest dilluns 8 de juny a les 9 hores i finalitzarà el divendres dia 12 de juny a les 13 hores. El tràmit es podrà fer a través de formulari online que trobareu a continuació. 

Les entitats de lleure faran grups reduïts de 10 xiquets i xiquetes (d’entre 3 i 16 anys, depenent de l’activitat) que aniran sempre acompanyats pel mateix monitor o monitora i que no es podran ampliar en cap moment amb l’objectiu d’evitar el contacte amb altres persones al llarg de l’estiu. També es garantiran mesures d’higiene de mans o de portar mascareta, es prendrà la temperatura regularment i es controlarà les entrades i sortides dels diferents grups per evitar algomeracions. Les famílies hauran d’adjuntar la declaració responsable que trobareu tot seguit.

Les activitats de lleure d’estiu que s’ofereixen a la Ràpita seran les següents. Feu clic per accedir a les fitxes de cada activitat.  

 

Consells, recursos i informació sobre la prevenció de la Covid-19

Noves mesures per contenir els brots de COVID-19

Prohibides les trobades de més de 10 persones

  • Les reunions o trobades de més de 10 persones estaran prohibides a partir d’ara. Aquesta restricció afecta tant l’àmbit privat com el públic.
  • Aquesta limitació serà igualment aplicable a les taules ubicades en terrasses, restaurants i bars, amb un màxim de deu persones per taula o agrupació d’aquestes.
  • No afecta el transport públic, l’àmbit laboral o altres àmbits que ja tenen una regulació específica en plans sectorials PROCICAT com cultura o esports.
  • No afecta el dret de manifestació

Resolució SLT/2107/2020, de 28 d’agost

 

Restricció de fumar a l’aire lliure

  • No es pot fumar en la via pública o en espais a l’aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal d’almenys 2 metres. Aquesta limitació és aplicable, també, per a l’ús de qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, catximbes o assimilats.
 

Oci, restauració i hostaleria

  • Tancament de bars i restaurants a partir de la 1h. Des de les 00h de la nit no poden admetre nous clients. A la barra i entre taules o grups de taules, cal garantir una distància mínima de 1,5m, amb un màxim de 10 persones.
  • No està permès fumar a la via pública o a l’aire lliure si no hi ha una distància de 2 metres. Aquesta limitació és aplicable també per a l’ús de qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, catximbes o similars. 

També es recomana limitar les trobades socials fora de grup de convivència estable i a un màxim de 10 persones.

Consulta la Resolució SLT/2073/2020

Represa de la normalitat

Mesures de protecció individual

Cal mantenir la distància física personal de seguretat d’1,5 metres, tant en espais tancats com a l’aire lliure, especialment en l’àmbit laboral i entre persones que no mantenen un contacte proper de forma habitual.

Si aquesta distància no es pot mantenir, cal portar mascareta. Malgrat el seu ús, no es poden mantenir distàncies inferiors a 1 metre en espais tancats, excepte entre persones que mantenen una relació i un contacte propers de forma molt habitual o bé per desenvolupar aquelles activitats professionals o d’atenció a persones que requereixen una distància inferior.

L’ús de las mascareta és obligatori per a totes les persones de 6 anys en endavant, en la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic, en cas que no sigui possible mantenir la distància física interpersonal de seguretat.

Queden exemptes d’aquesta obligació les persones que presentin algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que pugui veure’s agreujada per la utilització de la mascareta o que, per la seva situació de discapacitat o dependència, no disposin d’autonomia per treure-se-la o bé presentin alteracions de conducta que en facin inviable el seu ús. 

El rentat freqüent de mans, amb aigua i sabó o solucions hidroalcohòliques, continua essent una mesura fonamental, així com la higiene dels símptomes respiratoris, que comporta evitar tossir directament a l’aire, tapar-se la boca amb la cara interna de l’avantbraç en aquests casos i evitar tocar-se la cara, el nas i els ulls. 

Es poden celebrar reunions familiars i activitats socials, incloent la pràctica esportiva no professional, de manera preferent entre persones que mantenen una relació i un contacte propers de forma molt habitual, sempre que no es generin aglomeracions ni se superin les limitacions en l’aforament que s’estableixin, i sempre que es respectin les normes de protecció individual.

Cal mantenir els de grups de convivència habitual el més estables possible, minimitzant els contactes socials diaris per evitar la multiplicació de possibles cadenes de transmissió, i optar preferiblement pels espais a l’aire lliure a l’hora de fer les trobades. 

La detecció precoç i el seguiment dels casos positius i dels seus contactes és clau per mantenir el control de l’epidèmia. En aquest sentit, les persones que presentin símptomes compatibles amb la COVID-19 han de contactar amb el sistema públic de salut i han de seguir, tant elles com els seus contactes estrets, les indicacions d’aïllament domiciliari. 

 

Mesures de protecció en espais oberts al públic

Com a norma general, el nombre màxim d’assistents o participants permesos ha de permetre garantir la distància física interpersonal de seguretat, equivalent a una superfície de seguretat de 2,5 m2 per persona, excepte que sigui d’aplicació un valor més restrictiu per raó del tipus d’activitat.

S’han de posar a disposició dels assistents aigua i sabó, o gels hidroalcohòlics o desinfectants amb activitat virucida autoritzats, per a la neteja de mans, així com eixugamans d’un sol ús.

Cal netejar i desinfectar (i també ventilar en el cas del espais tancats) els establiments i instal·lacions.

En espais tancats

S’han de d’establir espais sectoritzats, amb control de fluxos d’accés i sortida independents, que han de ser d’un màxim de 1.000 persones i fins a 2.000 persones quan se situen en seients preassignats.

La distància física interpersonal de seguretat i el seu equivalent en superfície de seguretat, poden rebaixar-se en el cas que es compleixin totes les condicions següents:

  • Es faci obligatori l’ús de mascareta.
  • Es porti un registre dels assistents o hagi una preassignació de localitats.
  • Es prevegin mesures de circulació dels assistents que evitin les aglomeracions en els creuaments o punts de major afluència.

 

En espais a l’aire lliure

La distància física interpersonal de seguretat i el seu equivalent en superfície de seguretat, poden rebaixar-se en el cas que es compleixin totes les condicions següents:

  • Es faci obligatori l’ús de mascareta.
  • Es porti un registre dels assistents o es faci una preassignació de localitats.
  • S’estableixin espais sectoritzats, amb control de fluxos d’accés i sortida independents, que han de ser d’un màxim de 2.000 persones o fins a 3.000 persones quan se situïn en seients preassignats.
  • Es prevegin mesures de circulació dels assistents que evitin les aglomeracions en els creuaments o punts de major afluència.

En el cas dels espais de titularitat pública, inclosos els espais naturals, com ara platges i similars, les administracions públiques poden limitar-hi l’accés quan no es puguin garantir les condicions de seguretat que evitin aglomeracions. 

 

Congressos, fires i altres actes similars

Es poden organitzar congressos, fires i altres actes similars de caràcter comercial, empresarial o científic, promoguts per entitats publiques o privades, sempre que el nombre d’assistents o participants s’ajusti a l’aforament del lloc de celebració de l’esdeveniment calculat a partir d’una superfície de seguretat de 2,5 m2 per persona.

La distància física interpersonal de seguretat i el seu equivalent en superfície de seguretat, poden rebaixar-se en el cas que es compleixin totes les condicions següents:

  • Es faci obligatori l’ús de mascareta.
  • S’estableixin espais sectoritzats, amb control de fluxos d’accés i sortida independents, que han de ser d’un màxim de 1.000 persones o fins a 2.000 persones quan se situïn en seients preassignats

 

Hostaleria i restauració

Addicionalment, en aquest tipus d’establiments cal fomentar la prereserva. 

Recomanacions destinades al maneig dels residus en llars

D’acord amb el que es disposa a l’Ordre SND/271/2020, de 19 de març, per la qual s’estableixen instruccions sobre gestió de residus en la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19 (BOE núm. 79, de 22 de març), es recorda a la ciutadania que:

1. El maneig domiciliari dels residus en llars amb positius o en quarantena per COVID-19, es recomana realitzar-lo conforme al següent:

Els residus del pacient, inclòs el material d’un sol ús utilitzat per la persona malalta (guants, mocadors, màscares), s’han d’eliminar en una bossa de plàstic (bossa 1) en un cubell d’escombraries disposat a l’habitació, preferiblement amb tapa i pedal d’obertura, sense realitzar cap separació per al reciclatge.

La bossa de plàstic (bossa 1) ha de tancar-se adequadament i introduir-se en una segona bossa d’escombraries (bossa 2), al costat de la sortida de l’habitació, on a més es dipositaran els guants i màscara utilitzats pel cuidador, i es tancarà adequadament abans de sortir de l’habitació.

La bossa 2, amb els residus anteriors, es dipositarà amb la resta dels residus domèstics en la bossa d’escombraries (bossa 3) corresponent al cubell de fracció resta.

Immediatament després es realitzarà una completa higiene de mans, amb aigua i sabó, almenys 40-60 segons.

La bossa 3 tancada adequadament es dipositarà exclusivament en el contenidor de fracció resta.

2. El maneig domiciliari dels residus en llars sense positius o quarantena, es recomana realitzar-lo de la següent manera:

La separació dels residus es realitzarà com es fa habitualment, tractant de maximitzar aquesta separació a fi de reduir la fracció resta generada. Les fraccions separades només es dipositaran en els contenidors corresponents.

Els guants de làtex o nitril emprats per a altres usos no han de dipositar-se en el contenidor d’envasos lleugers (groc), sinó en el de resta.

Servei d'assistència especial per a persones en grups de risc

Si tens més de 65 anys, patologies cròniques o pluripatologia, posem al teu abast els següents serveis perquè et quedis a casa

  • Aliments: Gestionem el servei de subministrament d’aliments i articles de primera necessitat perquè te’ls portin directament a casa.
  • MedicamentsT’ajudem amb les comandes de medicaments a la teva farmàcia perquè te les portin a domicili.
  • Suport emocional: Amb la col·laboració d’un equip psicològic voluntari, oferim atenció telefònica per ajudar-te a passar el confinament.

☎️ Si tens alguna d’aquestes necessitats, truca al 637 589 289 en horari de 9:00 a 14:00 hores.

Decrets i lleis aprovades sobre la Covid-19

XARXES SOCIALS

Informa’t a través dels canals oficials de l’Ajuntament i evita la difusió de rumors i d’informacions no contrastades:

MATERIAL GRÀFIC

Consulta el material gràfic editat per la Generalitat de Catalunya amb informació pràctica sobre el coronavirus i les mesures de control adoptades